Augmenta el deute:suma i segueix

El plé per a l’aprobació dels pressupostos de 2017 del municipi de Gilet va ser convocat de forma extraordinària el 12 d’abril però la comissió prèvia es va perllongar més de dues hores per la qual cosa es va traslladar al dia 18 d’abril.  En aquest plé es van aprovar els presssupostos de 2017  amb els vots dels tres regidors de PSOE, la regidora trànsfuga de EU, el regidor de AUG i la regidora que abandonà recentment C’s. Compromís per Gilet va votar No als pressupostos per raons que considerem més que suficients i que van ser exposades pel nostre regidor en l’ajuntament. Una de les raons prové del mateix caràcter d’urgència amb el que es va convocar el plé extraordinari quant dies abans no hi havia assumptes a tractar en el plé ordinari que s’hauria d’haver-ne convocat segons acord de data 25 de juny de 2015 pel qual els plens ordinaris haurien de fer-se l’ultim dijous de mes a les 20 hores. L’equip de govern ens té acostumats a les convocatòries extraordinàries en detriment de les ordinàries.

La secretària de l’ajuntament va indicar, a instància nostra, que la rendició de comptes de 2015 de la qual li havien preguntat en el plé ordinari de març havia segut entregada. Resulta curiosa la qüestió, doncs en eixe plé la secretària va indicar que la rendició ja estava feta i entregada encara que fora de termini. En tot aquest temps el nostre grup ha pogut comprovar que tal rendició no apareixia presentada en el portal de la Sindicatura de Comptes. De fet, inmediatament després del plé hem pogut veure que justament el lliurament de la mateixa havia segut efectiva aquest mateix dia, el 18 d’bril de 2017. Poca memòria mostrà la secretària que no estava segura de la data d’entrega i va cridar per telèfon durant el mateix plé per assegurar-se que havien estat presentades.

Són més les raons per les quals hem votat NO als pressupostos de 2017.En primer lloc, no es presenta memòria explicativa del contingut dels pressupostos i tancament de l’exercici 2016 com a mínim fins al mes de setembre. Un punt important és el de l’amortització de cinc llocs de treball a la que Compromís mostra la seua oposició tot i que algunes plaçes no estàn actualment ocupades per uns o altres motius. Sabent que en la taula de contratació la representació sindical votà en contra de l’amortització dels llocs de treball, Compromís se suma a aquesta decisió presa pels sindicats. En cap cas hi ha que apostar per la destrucció de llocs de treball i aquestes plaçes podrien ser necessàries en un futur i inclús en el moment actual en tant que redueixen la qualitat del serveis oferits a la ciutadania.

Es va apel.lar a la urgència del plé per un altre motiu a més de per la qüestió dels pressupostos. Ha eixit una nova sentència que obliga a pagar a l’ajuntament més de mig milió de ” i que incrementa el deute que ja tenim. Possiblement aquesta sentència no siga l’última i tingam que endeutar-nos encara més conseqüència d’unes males pràctiques urbanístiques i una falta de diligència per part dels equips de govern en les darreres dècades

Per tot això volem des de Compromís per Gilet fer tot el possible per a que la situació es puga resoldre si no de forma inmediata, almenys es senten les bases per a que no se produïsquen més denúncies fruit d’una errònia forma de fer les coses per acció o per omissió.

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *