Aprovada la MOCIÓ de Compromís per Gilet, en el ple extraordinari de Gilet del passat dijous 15 de novembre de 2018,  per a la gratuïtat de l’AP-7 i l’adopció de mesures compensatòries mentre finalitza la pròrroga de la concessió.

En aquest sentit instem al Govern a:

  1. No realitzar nous tràmits normatius i administratius que permeten una nova pròrroga de la gestió de l’AP-7 i garantir la seua gratuïtat una vegada extingit el contracte de concessió, i que es manifeste de manera clara i taxativa que el Govern no va prorrogar l’explotació privada de l’en cap concepte
  2. Garantir que, una vegada rescatada la gestió pública de l’AP-7, no es va a aplicar cap nou cànon, euroviñeta, peatge bla o en l’ombra, compensació econòmica pel seu manteniment a les mans de concessions, ni forma de gestió, explotació, manteniment, que no siga de la purament pública i amb càrrec a l’administració general de l’Estat
  3. Exigir a l’empresa concessionària de l’AP7 el lliurament de la mateixa a la fi de 2019 en òptimes condicions de conservació i manteniment.
  4. Bonificar de manera immediata el 50% de l’import del peatge als vehicles pesats i a eximir de l’import del peatge als vehicles lleugers que utilitzen l’AP-7 al seu pas per la Comunitat Valenciana, almenys en els trams coincidents amb les carreteres de major sinistralitat i/o alta intensitat de tràfic, i en igualtat de condicions respecte de l’acord de Consell de Ministres del passat 31 d’Agost de 2018, pel qual es van aprovar bonificacions i exempcions en l’ús de l’AP-7 al seu pas per Catalunya.
  5. Redactar per part de l’Administració General de l’Estat, de forma urgent projectes que permeten als municipis afectats pel traçat de l’AP-7 dins del seu terme municipal, dotar-se d’una connexió d’enllaç amb el vial.