El col•lectiu Compromís per Gilet vol informar als ciutadans i ciutadanes de Gilet, l’incompliment reiteratiu de l’acord a l’inici d’aquesta legislatura sobre la celebració dels plens ordinaris

En el PLE EXTRAORDINARI de data 25 de juny de 2015 (PLE Nº 6/15) per unanimitat es va a aprovar la següent proposta d’acord : “Vist l’Informe de Secretaria de data 17 de juny i de conformitat amb el que es disposa en l’article 46 de la Llei 7/1985, reguladora de les Bases de règim local, es proposa al Ple l’adopció del següent ACORD: Celebrar sessió ordinària de l’Ajuntament Ple l’últim dijous de cada mes a les 20 hores “

Des de l’inici d’aquesta legislatura, juny de 2015, s’han convocat els plens següents:
– 2015 des de juny: 9 (inclòs el de constitució nou Ajuntament), d’ells 2 ordinaris.
– 2016: 9, d’ells 5 ordinaris.
– 2017 fins a març: 2, d’ells 1 ordinari. (L’extraordinari es va permetre que el públic formularen els seus precs i preguntes)

Encara que la llei 7/1985 reguladora de la Bases de règim local, obliga a celebrar un ple ordinari cada tres mesos, si tenim un acord plenari on es millore, no tenim que ignorar l ‘acord a conveniència.

Ens preguntem, perquè s’acorda la celebració d’un ple ordinari al mes, per a saltar-li-ho i convocar-ho quant interessa al l’equip del govern? Doncs NO estem d’acord.

Compromís, en votar a favor de la proposta de celebrar un ple ordinari mensual, confiava a tenir una legislatura, participativa i transparent, poder seguir la labor mensual del equip de govern en els assumptes que concerneixen al dia, dia del poble i que els ciutadans i ciutadanes puguen tindre el seu torn de paraula per a poder formular els seus precs i preguntes al ple, almenys una vegada al mes

És sabut que el nostre Ajuntament permet en els plens ordinaris, la participació ciutadana en els precs i preguntes. En canvi en els plens extraordinaris encara que públics, no es permet la participació dels ciutadans i ciutadanes en precs i preguntes.

Des de Compromís exigim el compliment de l’acord del ple extraordinari del 25 de juny de 2015 o en defecte que l’equip de govern porte en el pròxim ple una nova periodicitat de convocatòria de plens ordinaris o la derogació d’esta, per tant ens regiríem amb els terminis establis en l’article 46 de la Llei 7/1985 reguladora de la bases de règim local.

Per cert, encara estem esperant que es porte al ple, per a la seua aprovació inicial, els pressupostos de 2017, promesos que es presentarien a la fi de 2016.

Malament anem.